Rover Owners Club Holland

Evenementen

Overzicht ROCH evenementen 2019

Hierbij een samenvatting van de komende ROCH evenementen, evenementen waarbij de ROCH vertegenwoordigd is en evenementen door derden aangemeld. Voor ROCH evenementen geldt dat uitsluitend ROCH leden en hun introducees toegang hebben. Wilt u als geïnteresseerde "Rovervriend" een evenement bijwonen dan verzoeken wij u vriendelijk zich via secretaris@roverclub.nl minimaal een week van te voren aan te melden met een verzoek tot deelname. U verneemt dan of en onder welke condities dit mogelijk is. 

 

Voor evenementen waar de ROCH aanwezig is of evenementen die door derden zijn georganiseerd dient u zich te houden aan de voorwaarden zoals die door de organiserende partij zijn gesteld.


Datum

2019

 ROCH

evenement

 ROCH

aanwezig

Evenement

derden

Zusterclub
9/10 maart

British

Car & Lifestyle

   

Club

Seventyfive

30 maart

ALV in de Haven

van Huizen.

 Alleen voor leden !    

04

mei

 Taxatiedag

Oost Nederland / Almelo

  Classic-Rover Parts   

18 

mei

Taxatiedag

Midden Nederland

  Uitnodiging en aanmelding taxatie  

22-26

mei

Internationale

ROVER-meeting 2019

Oostenrijk, Styria 

  Oostenrijkse ROVER-club  

30

mei

Classic Cars Friends Peer

  link naar website  

23

juni

British Autojumble Waalwijk

  Organisator MG Car Club Holland klik hier voor meer informatie  

6 en 7 juli

British

Race Festival

  http://www.britishracefestival.nl/en/  

18

aug

Huis Doorn

Kastelen tocht

 

informatie en aanmelden

Intro evenementboekje

 

21

sept

Taxatiedag

Smink

  informatie en aanmelden  

29

sept

B.B.Q.   informatie en aanmelden  

6

okt

Rollend Engels Erfgoed Evenement    REEE Diversen

26

okt

British Carparts Day   ROCH niet aanwezig  Diversen

25/27

okt

ClassicNL    zie VIKING 3/4 achterblad  

8/10

nov

NEC Classic Car Show Birmingham     Diversen

Internationale Rover 75 / ZT meeting 18 – 21 mei 2018 (Pinksteren) in het Zwarte Woud (Duitsland).

In het kader van de samenwerking met de Rover 75 / ZT club staan de clubevenementen voor beide clubs open. U kunt zich als ROCH-lid rechtstreeks aanmelden. Beide clubs organiseren hun eigen evenementen en daarbij gelden de (spel)regels van de organiserende club. 

Als ROCH kunnen wij dit jaarlijkse evenement van harte aanbevelen.

Via de link op de foto krijgt u meer informatie.

Technische middag bij SOK Productions op 21.10.2017

Regelmatig horen wij dat de ROCH (te) weinig doet voor de “jonge” Rovers. Het huidige bestuur neemt dit “signaal” niet alleen serieus maar we gaan er ook verandering in brengen. U bent daarom allen uitgenodigd om op 

21 oktober 2017

van 12:00 uur tot + 16:00 uur

 

(bij voorkeur) met of (desnoods) zonder uw Rover deel te nemen aan een technische middag georganiseerd door Serge Heitling en Marcel van Barneveld bij SOK Productions aan de Kapelstraat 30a, 6627 AW te Maasbommel.

 

Speciaal staan dan de Rovers van het type SD1 t/m 800 in de schijnwerpers.

 

Marcel zal uitleg geven waar op te letten bij een 800, onderhoudstips en zijn ervaringen tijdens het gebruik van een 827 als dagelijkse auto de afgelopen jaren.

 

Serge geeft tips voor gebruik en aankoop van een SD1.

 

Met afloop zijn Serge en Marcel bereid specifieke vragen te beantwoorden en de mogelijkheden te bespreken om deze Rovers in perfecte conditie te houden.

 

Dit evenement kost 5 Euro waarbij er verse Duitse broodjes met Bockwurst koffie en frisdrank zullen zijn.

 

Graag i.v.m. de catering inschrijven voor 16 oktober bij het secretariaat;

 

secretaris@roverclub.nl

 

Betaling aan; Rover Owners’ Club Holland.

NL05INGB0002609812.

 

Namens het bestuur.

Truus Westland-Laan

Secretaris.

B.B.Q. "meet and greet"

Op 24 september 2017 vanaf 10:00 uur organiseert de ROCH een “meet and greet” (of “meet and eat” inclusief de BBQ), bij Classic Park te Boxel aan de Koppenhoefstraat 14 te 5283 VK Boxtel tijdens de Best of British Autoclub special.

 

Het evenement voor alle liefhebbers van Engelse auto’s oud en nieuw als het maar Engels is. Maak er vooral een familiedag van, voor de kinderen is er een springkussen aanwezig. Ook kunt u zich met uw geliefde (auto) op de foto laten zetten, die u later via internet kunt bestellen. Voor meer info www.classicperk.nl.

 

De ROCH zal om 10:00 uur aanwezig zijn, bent u er dan ook, dan is er voor de eerste 20 Rovers een plek in de buurt van de clubstand.

 

De ROCH zal hier voor het eerst “optreden” met haar nieuwe clubstand. Diverse bestuursleden zijn aanwezig om in alle rust en kalmte met u een praatje te kunnen maken. Neem vooral uw suggesties over de toekomst van de ROCH “mee” zij zijn van harte welkom.

 

Na afloop vindt de jaarlijkse B.B.Q. plaatst die wordt gehouden op het recreatiepark Dennenoord te Boxtel. Omstreeks 16.30 uur vertrekken we voor een korte rit naar het voornoemde recreatiepark.

 • Wilt u alleen deelnemen aan de B.B.Q. dan kunt u zich om 16:30 uur aansluiten bij de korte rit van de “meet and greet” naar het recreatiepark Dennenoord.

De kosten voor leden bedragen 22,50 euro p/p inclusief BBQ, toegang tot Classic Park en het museum. Kinderen t/m 5 jaar gratis, t/m 12 jaar half geld. Drankjes voor eigen rekening.

 

Niet leden met een groot Roverhart mogen zich ook aanmelden, de kosten bedragen dan 32,50 Euro per persoon.

 

Inschrijven voor 17 september bij het secretariaat; secretaris@roverclub.nl

 

Betaling naar;   Rover Owners’ Club Holland. Rekeningnummer NL05INGB0002609812.

Technische ochtend, rondrit en bezoek Rovermuseum

Op 9 september 2017 te 11:00 uur organiseert de ROCH bij autobedrijf van Ab van Egmond, aan de Zwanenburgerdijk 295, te 1161 NL ZWANENBURG (dit ligt tussen Amsterdam en Haarlem) een technische ochtend. Het betreft een, laten we zeggen authentiek, automobielbedrijf(je) waarvan de meeste al jaren geleden “uitgestorven” zijn.

 

Hier kan nog bijna alles, onderdelen komen ofwel van zolder (ongelofelijk dat Ab altijd precies weet waar hij zijn spullen bewaart) of ze worden ergens vandaan gehaald of nagemaakt. In de loodsen om het garagebedrijf heen staan fantastische auto’s vanonder een aantal Alvis (sen?), een merk dat eigenlijk via Rover en de Britisch Leyland misère ten onder is gegaan en vele anderen merken die wij u niet gaan verklappen kom maar kijken…..

 

Ab zorgt voor koffie en we hebben een uur gepland bij hem. Daarna volgt een rondrit door de bosrijke omgeving van Spaarnwoude die een goed uur duurt en eindigt tussen 13:00 en 13:30 uur bij het Rovermuseum wederom in Zwanenburg aan het kruispunt Venenweg/Kruiswaal. Vele keren werd mij gevraagd of een bezoek aan het Rovermuseum nog eens mogelijk was, bij deze is die belofte ingevuld.

 

 • Voor de leden die aan een uur bij Ab niet genoeg hebben is de mogelijkheid gedurende de rondrit daar te blijven en rechtstreeks om 13:30 uur (500 meter afstand) naar het Rovermuseum te komen.
 • Voor de leden die uitsluitend naar het Rovermuseum willen komen kunnen daar rechtstreeks om 13:30 uur naar toekomen.

Aldaar zal Truus Westland haar culinaire ambities sublimeren in die zin dat zij verse Duitse broodjes (die ochtend uit Duitsland meegenomen) en bockworsten zal bereiden.

 

De kosten voor dit evenement voor leden bedraagt slechts € 5,00 per persoon, inclusief de koffie (die door Ab aangeboden wordt) en een broodje met bockworst in het Rovermuseum. Kinderen t/m 5 jaar zijn gratis. Drankjes zijn voor eigen rekening.

 

Niet leden met een groot Roverhart kunnen zich natuurlijk ook aanmelden.

 

Inschrijven bij voorkeur voor 2 september bij het secretariaat; secretaris@roverclub.nl

Betaling naar;    Rover Owners’ Club Holland. Bankrekening nummer NL05INGB0002609812.

Britische Auto Jumble

25 juni 2017

British Auto Jumble

Voorheen bekend als Waalwijk

 

Bij de vaste bezoeker is dit evenement bekend als het leukste buiten evenement voor Engelse Auto’s. Jaarlijks is het evenement groter geworden. Begon het jaren geleden met een honderd MG’s nu staat het terrein vol met alles wat in Engeland gemaakt is. Bij goed weer kan dat oplopen naar zo'n 1500 auto’s. Zeker 40 handelaren en 30 Engelse autoclubs zijn aanwezig. Voor hen die nog nooit geweest zijn: “je heb wat gemist”.

 

Maar elk succes heeft zijn keerzij. Toen in 2014 en 2015 het weer fantastisch was zat de organisatie met het luxe probleem “waar laten we al die auto’s”. Ze bleven maar binnen komen. De poort dicht doen was geen optie. We hebben het gered, maar veel ruimte was er niet meer over. In 2016 was het slecht, je kan het niet anders noemen, vrijwel de gehele dag veel regen. Erger nog dan de weken ervoor en toen was ook al niet best. Brabant kwam herhaaldelijk in het nieuws met wateroverlast.

 

De opkomst was ca 600 auto’s. Dus ruimte te over. Maar al dat water en verzadigde grond heeft ons getoond dat het natte terrein niet tegen al die wielen kon. Na afloop was het terrein op plekken een enorme modderpoel geworden. Sommige auto’s hadden de grootste moeite weg te komen. Maar goed dat we ook Landrovers in ons midden hadden.

 

Als organisatie leer je van dit soort dingen. Er moest iets gebeuren. De kosten van het herstel van het veld waren hoog. Nog een keer naar Waalwijk is mede hierdoor te riskant. Stoppen met de BAJ kan zeker niet. Veel te leuk voor de vele deelnemers en bezoekers. De zoektocht naar een nieuw terrein bleek niet makkelijk. Er zijn nogal wat eisen;

 • In de buurt  blijven
 • Zeker ten zuiden van Utrecht
 • Goed bereikbaar
 • Harde ondergrond
 • Groter dan het Lido (zo heet dat park in Waalwijk)
 • Sfeervol
 • Elektra  op het veld voor de Horeca
 • Bos, bomen, geen open weiland.
 • Enz, enz,

De meeste beschikbare terreinen vielen al gauw af. En uiteindelijk toch zijn we super geslaagd.

We gaan op 25 juni 2017 naar:

”De Poort van Heusden”

Vroeger bekend als Het Land van Ooit

 

Een top locatie die aan alle gestelde eisen voldoet. De oprijlaan alleen al is indrukwekkend. Dubbele rij grote bomen aan weerszijde. Alle handelaren en clubs worden uitgenodigd deze te komen versieren met hun vlag.

 

Het totale grasveld is groter dan het Lido. Er aan verbonden ligt nog een groot weiland omringd door bomen. Het grote grasveld wordt door grote volwassen bomen en struiken verdeeld in meerdere grote velden. Dit maakt het terrein zo sfeervol. En altijd plaats genoeg. De horeca komt bij het Roze kasteel nabij de ingang. Dit is vrijwel het laatste van wat ooit het pretpark was. De horeca is nu voorzien van binnen en buiten zit gelegenheid. Parkeren van niet Engelse auto’s is ook verbeterd. Een apart parkeerterrein voor ca 400 auto’s.

 

We gaan er vanuit dat het mooi weer wordt. Dan word de BAJ een succes als nooit tevoren. Last but not least is dit evenement geheel gratis. Dit dankzij de organisatie door en steun van de MG Car Club Holland.

Internationale Oldtimerbeurs Flowerdome – Eelde

Internationale Oldtimerbeurs Flowerdome – Eelde 28 en 29 november 2015

 

De jaarlijkse Oldtimerbeurs in Flowerdome te Eelde staat op de kalender voor 28 en 29 november 2015. Op beide dagen kunnen bezoekers genieten van vele oude (vracht)auto’s, motoren, tractoren en (brom)fietsen.

 

De leden van verschillende merkenclubs laten deze Internationale Oldtimerbeurs vol trots hun mooiste voertuigen zien. Voor de leden van de club is het meer dan een passie om met elkaar, maar ook zeker met geïnteresseerde bezoekers, over hun hobby te praten. Over elke auto kunnen zij honderduit vertellen.

 

Ook dit jaar ontbreken op de beursvloer de vele stands met onderdelen niet. Duizenden originele onderdelen voor honderden verschillende oldtimers zijn vaak voor een schappelijke prijs te koop. Wie weet, misschien vindt u in Eelde wel juist dat ene originele onderdeeltje waar u al zo lang naar op zoek bent.

 

De bezoeker kan op beide dagen genieten van alle fraaie twee- en vierwielers. Ook voor de liefhebber, die (nog) geen oldtimer heeft is er veel om van te genieten.

 

Meer informatie: www.oldtimerbeurs.net

ROCH Midzomernachtrally 27 juni 2015

Op 27 juni a.s. hebben we de inmiddels traditionele ROCH Midzomernachtrally. Dit keer echter in een wat gewijzigde opzet, we zullen de rit grotendeels bij daglicht rijden !

 

We verzamelen dit keer bij Rondel Restauraties, Dafnis Rondel directeur/eigenaar organiseert een (Rover) oldtimer meeting op zijn locatie in Wadenoijen en biedt u tijdens deze meeting een rondleiding aan door zijn werkplaats en privé oldtimer museum.

 

Tussen 14.00 en 14.30 uur heten we u van harte welkom bij Dafnis Rondel Restauraties

Lingedijk 11

4014MB Wadenoijen (Tiel)

……..we starten met een kop koffie.

 

17.00 – 17.30 uur : start ROCH Midzomernachtrally 2015

20.00 uur Finishadres

 

Vanaf Wadenoijen presenteren we u een mooie rit van totaal zo’n 120 km, voor onderweg krijgt u nog een kleine versnapering mee. Op het finishadres aangekomen heten we u welkom met o.a. soep en belegde broodjes.

 

De kosten van dit evenement, alsmede de soep en broodjes op het finishadres zijn voor rekening van de ROCH. De genuttigde consumpties op het finishadres zijn voor eigen rekening.

 

Opgeven voor dit evenement (uiterlijk 21 juni a.s.) via email : voorzitter@roverclub.nl

We zien u graag 27 juni in Wadenoijen !

 

Bestuur Rover Owners Club Holland

Johan Löwik

Stoppelhaene in Raalte van 25 t/m 28 augustus INFO VOLGT

Een nieuw op te zetten Classic Festival tijdens de Stoppelhaene in Raalte van 25 t/m 28 augustus a.s.

Dit Event zal plaatsvinden in het voormalig VW/Audi pand aan de Brugstraat 2 met een schitterende grote showroom , grote oude werkplaats en verschillende vertrekken alsook veel ruimte op het buitenterrein .

Op de zaterdag 27 augustus is er de mogelijkheid voor zowel classic cars alsook motoren om aan een toertocht deel te nemen.

mooie compilatie ......ROCH Veluwerit 2015

15-17 mei INTERNATIONAAL Rover Treffen Duitsland

Einladung zum 15. internationalen Rover-Treffen

vom 15. Mai bis 17. Mai 2015

 

Liebe Rover-Freundinnen und Rover-Freunde,

 

im Jahr 2015 wird das internationale Rover-Treffen von

den Rover-Freunden Deutschland in und um Bad Salzuflen ausgerichtet. Anmeldungen zur Teilnahme sind nun durch

Ausfüllen des Anmeldeformulars und Überweisung des

Teilnahmebeitrags in Höhe von 195,- €/Person möglich. Darin enthalten sind Empfang und Abendessen am 15.5., Mittagessen, Kaffeetrinken und Festabend am Samstag 16.5., Parkgebühren (3 Tage im Parkhaus) sowie alle Kosten für die Organisation, Fahrtunterlagen, Pannenservice, Gastgeschenk usw..

Die Buchung der Unterkunft erfolgt separat und direkt beim Hotel: Altstadt-Palais Lippischer Hof - Mauerstraße 1-5 - 32105 Bad Salzuflen.

In den Hotel-Preisen von 99,- €/Person im Doppel- bzw. 158,- €/Person im Einzelzimmer (zuzüglich Kurtaxe 3,20 €/ Person und Nacht) sind zwei Übernachtungen und das reichhaltige Frühstücks- buffet enthalten. Im benachbarten Antik-Hotel Eichenhof (unter gleicher Leitung) ist ein begrenztes Kontingent für 79,-€/Nacht im DZ bzw. 49,-€/Nacht im EZ inkl. Frühstück buchbar.

Der Beitrag für die optionale Teilnahme an der Fahrt zum und auf der Test- und Präsentationsstrecke Bilster Berg Drive Resort am Sonntag, 17. Mai, beträgt 55,- € pro Person inkl. Mittagessen, Streckenbuch und Fahrtleitung.  

Weitere Informationen zum Ablauf des Treffens finden Sie

auf der separaten Seite „Programm zum 15. internationalen Rover-Treffen 2015“. Die Anmeldeformulare sind beigefügt oder können von unserer Webseite www.rover-freunde.de herunter- geladen werden.

Wir freuen uns auf eine rege Teilnahme aller Rover-Freunde aus dem In- und Ausland!

Die Teilnehmeranzahl ist auf insgesamt 60 Fahrzeuge begrenzt.

Anmeldeschluss ist der 31. März 2015,

also zögern Sie nicht zu lange mit Ihrer Anmeldung ! 

Programm

zum 15. internationalen Rover-Treffen 2015

in Bad Salzuflen

Freitag 15.5.2015

ab 16:00 Uhr : Eintreffen der Teilnehmer im Altstadt-Palais Lippischer Hof

                       Mauerstraße 1-5 - 32105 Bad Salzuflen

bis 18:00 Uhr   Einchecken

 19:00 Uhr :     Begrüßung der Teilnehmer

                   Abendessen: Buffet im Hotel Altstadt-Palais Lippischer Hof

                       anschließend gemütliches Beisammensein

                       (Getränke auf eigene Rechnung)

 

Samstag 16.5.2015

9:30 Uhr :       Routenbesprechung

10:00 Uhr :       Start der Ausfahrt zum Lenkwerk nach Bielefeld mit Besichtigung

12:00 Uhr :       kleine Geschicklichkeitsaufgaben auf dem Areal des Lenkwerks

                         Mittagimbiss und Pause

14:00 Uhr :       Abfahrt in Zweiergruppen durch das Lenkwerk zum

                                   Burghotel Blomberg in Blomberg

ca.15:30 Uhr :   Ankunft im Burghotel Blomberg zum Kaffeetrinken

ab 18:00 Uhr :   Eintreffen am Hotel Altstadt-Palais Lippischer Hof in Bad Salzuflen

20:00 Uhr :     Festabend im Restaurant des Hotels „The View“ mit Buffet und Live-

                         Musik (Getränke auf eigene Rechnung)

 

Sonntag 17.5.2015

10:00 Uhr :       Nach einem ausgiebigen Frühstück Abfahrt zum Bilster Berg Drive-

                         Resort oder alternativ zum Hermannsdenkmal

12:00 Uhr :       Besichtigungsmöglichkeit der Rennstrecke bzw. des

Hermannsdenkmals

13:00 Uhr :       Mittagsimbiss

ab 14:00 Uhr :   Verabschiedung der Teilnehmer (auf Wunsch kann der Hotelaufenthalt zu

                                   vergünstigten Konditionen direkt beim Hotel Altstadt-Palais Lippischer Hof verlängert werden)

 Bei Problemen während des Treffens oder bei der Anfahrt sind wir unter diesen Mobil-Nr. zu erreichen:

0176 96006039 Heinz Jagdfeld

0171 4052951   Tobias Wehrstedt

 

25 april ROCH Taxatiedag @Berry Smink Hooglanderveen

taxatiedagformulier_2015.pdf

Technische Middag 20 december 2014

EELDE : Internationale Oldtimerbeurs Automobielen

29 en 30 november 2014 Internationale Oldtimerbeurs Automobielen, Motoren, Bromfietsen, Tractoren Flowerdome - Eelde Entreeprijs € 10,00, tot 15 jaar gratis, openingstijden 10.00 tot 17.00 uur Parkeren: gratis

Foto's MIDZOMERNACHTRALLY 2014 online

https://onedrive.live.com/redir?resid=7C0E74693406917D%2123644

ROCH BBQ rit 2014 : foto's online !

https://plus.google.com/photos/117653994962912390470/albums/6062910738337563793

ROCH evenement (alléén voor leden) MINIDOME

Op de Evenementenkalender van de WEBSITE heeft u al kunnen lezen dat er op 25 Mei a.s een bezoek aan het MINIDOME op de planning staat…

De organisatie is in handen van Berndt Roelvink, eigenaar van het Minidome en Rover-liefhebber. Na ontvangst in het Minidome onder het genot van een kopje koffie is er ruime gelegenheid het museum te bezoeken. Het museum heeft een unieke collectie van zo'n 7.000 miniaturen uit de hele wereld. Tevens zijn er in de museumshop zo'n 3.000 oude en nieuwe miniaturen nog nieuw in het doosje te bewonderen.

 

 

Daarna rijden we een rit, uitgezet door Berndt Roelvink, door de prachtige omgeving van Asperen…..

Na de rit komen we aan bij Eethuis de Kazerne. Hier bestaat de mogelijkheid om wat te drinken en eventueel wat te eten. Dit laatste, in verband met planning van de keuken, graag even aangeven bij opgave voor dit evenement.

 

Programma 25 mei 2014:

þ  13.00-13.30          uur     ontvangst Minidome / koffie

(entree & koffie voor rekening ROCH)

 

Minidome (www.minidome.nl)

Voorstraat 80

4147 CD Asperen (NL)

tel: 0031(0)345-619970

 

þ  14.30-15.00          uur     start rondrit door omgeving

 

þ  einde rit     ( 16.30 uur) eindstation :              

Eethuis de Kazerne

(www.eethuisdekazerne.nl)

 

We rekenen op mooi weer en natuurlijk ………… een overweldigende opkomst….. !

 

Opgeven voor dit evenement tot uiterlijk 22 mei 2014 het liefst via voorzitter@roverclub.nl of anders per telefoon; 0548-616114

roch_convocatie_minidome_rit_2014.pdf

Op de Evenementenkalender van de WEBSITE heeft u al kunnen lezen dat er op 25 Mei a.s een bezoek aan het Minidome op de planning staat… De organisatie is in handen van Berndt Roelvink, eigenaar van het Minidome en Rover-liefhebber. Na ontvangst in het Minidome onder het genot van een kopje koffie is er ruime gelegenheid het museum te bezoeken. Het museum heeft een unieke collectie van zo'n 7.000 miniaturen uit de hele wereld. Tevens zijn er in de museumshop zo'n 3.000 oude en nieuwe miniaturen nog nieuw in het doosje te bewonderen. Daarna rijden we een rit, uitgezet door Berndt Roelvink, door de prachtige omgeving van Asperen….. Na de rit komen we aan bij Eethuis de Kazerne. Hier bestaat de mogelijkheid om wat te drinken en eventueel wat te eten. Dit laatste, in verband met planning van de keuken, graag even aangeven bij opgave voor dit evenement. Programma 25 mei 2014: 13.00-13.30 uur ontvangst Minidome / koffie (entree & koffie voor rekening ROCH) Minidome (www.minidome.nl) Voorstraat 80 4147 CD Asperen (NL) tel: 0031(0)345-619970 14.30-15.00 uur start rondrit door omgeving einde rit ( 16.30 uur) eindstation : Eethuis de Kazerne (www.eethuisdekazerne.nl) We rekenen op mooi weer en natuurlijk ………… een overweldigende opkomst….. ! Opgeven voor dit evenement tot uiterlijk 22 mei 2014 het liefst via voorzitter@roverclub.nl of anders per telefoon; 0548-616114

International Rover Meeting 2014

Dear Rover Friends!

2014 is a very special year for the Rover Club Austria. Besides the
jubilee of 100 years of Rover cars, we celebrate the 25th anniversary of
our Club. For that reason, we invite you to the International Rover
Meeting Linz upon Danube.

Enclosed we send you the invitations and registration forms for that
surely very nice event. We’d be pleased to welcome as many members as
possible of your club in Upper Austria.

We kindly ask you to forward these invitations and registration forms
to your members and to publish them on your websites.
With separate mail
you will receive printed invitations for all those who have no internet
access.


We are looking forward to a reunion in Linz!

The board and the organisation team of the
Rover Club Österreich

rover_treffen_einladung_e_web.pdf

OLDTIMERBEURS IN FLOWERDOME EELDE OP 30 NOVEMBER EN 1 DECEMBER

Flowerdome Eelde vult zich met vrachtwagens, (brandweer)auto's, motoren, (brom)fietsen en tractoren.

 

Flowerdome in Eelde is op zaterdag 30 november en zondag 1 december 2013 gevuld met allerlei oldtimers; van vrachtwagens, (brandweer)auto’s en motoren tot (brom)fietsen en tractoren. In de bloemenveilinghallen zijn ook dit jaar weer honderden voertuigen uit het verleden te zien. Voertuigen, groot en klein, op schaal of in het echt; ze zijn er allemaal weer.

 

Onderdelen en documentatie

Voor geïnteresseerden die op zoek zijn naar onderdelen of documentatie van een oldtimer, is het zeker de moeite waard om langs te komen. Bezoekers vinden hier alles om hun oldtimer in topconditie te brengen of te houden.

 

ROCH en diverse andere merkenclubs aanwezig !


Vanzelfsprekend ontbreken ook dit keer de merkenclubs niet. De enthousiaste leden kunnen van alles vertellen over hun passie en eigen oldtimer. Het maakt niet uit of het een fiets is van voor de oorlog, een van de eerste tractoren of een Cadillac uit de jaren zestig. Ook vindt de bezoeker in Flowerdome Eelde originele onderdelen van verschillende oude vrachtwagens, tractoren, motoren en (brom)fietsen. Ook voor degene die nog geen trotse eigenaar is van een oldtimer is er deze dagen veel te zien in Flowerdome Eelde.

 

Meer informatie & openingstijden

 

Op zaterdag 30 november en zondag 1 december 2013 is Flowerdome Eelde,

Burg. J.G.Legroweg 80, 9761 TD Eelde,

geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

De toegangsprijs bedraagt € 10,00. Kinderen tot 15 jaar hebben gratis toegang.

Parkeren is gratis.

 

 

50 jaar Rover P6...... 50 P6-en in Alphen ad Rijn

 

 

Beste Rovervrienden,

 

De Rover P6 (2000SC) werd in 1963 gelanceerd, een compleet nieuw model voor het traditionele Rover publiek, zonder chassis, een prachtig model…. De 2000SC werd later gevold door de 2000TC, de 2200TC en natuurlijk de 3500 met de beroemde V8-motor. De P6 werd geroemd door pers en publiek en was de eerste “Auto van het Jaar”….

 

We willen dit Jubileum “50 jaar Rover P6” niet zomaar voorbij laten gaan en hebben een meeting op de planning staan in samenwerking met de Oldtimerdag Alphen aan den Rijn.

 

We proberen die dag zoveel mogelijk Rover’s bij elkaar te krijgen en het streven is 50 stuks van het type Rover P6 ….. Maar natuurlijk bent u deze dag welkom met elk type Rover, mits ouder dan 25 jaar !!

 

 • Inschrijven via oldtimerdagalphenaandenrijn.nl : De kosten voor deelname bedragen bij voorinschrijving € 15,00 per voertuig en dienen vooraf overgemaakt te worden op rekeningnummer 89 34 44 308 ABN-AMRO Bank Alphen aan den Rijn t.n.v. Stichting Oldtimerdag Alphen aan den Rijn onder vermelding van uw postcode en uw huisnummer. Na betaling wordt uw inschrijving pas als definitief beschouwd. Bij de inschrijfkosten is één lunchpakket inbegrepen.
 • Iedere deelnemer krijgt een gratis lunchpakket, een rallybord en een herinneringsgeschenk. Extra lunchpakketten, á € 8.00 per stuk, zijn desgewenst beschikbaar maar kunnen alleen bij de voorinschrijving worden besteld.

 

Als deelnemer bent u na afloop van de Oldtimerdag van harte uitgenodigd op de afterparty / prijsuitreiking bij Nieuwe Sloot Tennis en Squascentrum, Pres. Kennedylaan 1, u krijgt van de organisatie 2 consumptiebonnen per inschrijving, gratis hapjes en veel live amusement.

 

 

Kortom, mooie oldtimers en een prachtig programma…. Dus geef je gauw op !

 

Opgeven : via oldtimerdagalphenaandenrijn.nl

graag een cc via de mail aan info@classic-rover.nl

 

Wij, als bestuur van de ROCH, hopen op een hele grote opkomst van onze Roverclub leden !

 

Johan Löwik

 

Oldtimerdag Alphen aan den Rijn - 14 September 2013

 

29 September ROCH BBQ-rit

Hij staat weer op de agenda ...... de jaarlijkse ROCH BBQ-rit, zet alvast in uw agenda !! Convocatie volgt separaat per post.

Schloss Dyck 2013, 2 tm 4 augustus 2013

8. Classic Days am Schloss Dyck

 

home2013-10Nach sieben verflixten Jahren – mit schöner Picknickstimmung und großem Oldtimertreffen am Schloss Dyck, mit Top-Concours d´Elegance der FIVA –Kategorie A und immer wieder neuen Höhepunkten auf der Rundstrecke bei den „Racing Legends" gehen die Classic Days in die achte Runde.

 

 

 

Let op : ROCH leden die dit evenement willen bezoeken graag contact per mail met secretaris@roverclub.nl ...... dit ivm eventuele te reserveren (parkeer-)plaatsen. E.e.a. zal in samenwerking met de Roverfreunde Deutschland plaats vinden.

 

 

 

klik hier voor info!!

 
 
 

AvD Oldtimer-Grand-Prix... 9,10,11 Augustus

Het hoogtepunt van het seizoen voor oldtimer fans

 

Met meer dan 60.000 toeschouwers en uitmuntende startvelden behoort de AvD Oldtimer Grand Prix tot de grootste en populairste race-evenementen voor oldtimers ter wereld.

 

 

Specifiek in het kader van het 41ste jubileumjaar wordt weer een spectaculaire en unieke reis door de tijd van zeven decennia motorsportgeschiedenis geboden.

 

 

Let op : ROCH leden die dit evenement willen bezoeken graag contact per mail met secretaris@roverclub.nl ...... dit ivm eventuele te reserveren (parkeer-)plaatsen. E.e.a. zal in samenwerking met de Roverfreunde Deutschland plaats vinden.

 

 

 

klik hier voor info!!

Jansen Wesepe
Jansen Wesepe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was weer een uitdaging ….. een nieuwe nachtelijke rit door de prachtige wegen van Overijssel, Salland en Gelderland!! De opzet was wat anders, het evenement ging in combinatie dit keer met een (technische avond/rondleiding) bezoek aan Carrosseriebedrijf Jansen in Wesepe. Een prachtig bedrijf met een evenzo prachtig product…Pre War specials!

 

De uiteindelijke rit was wat kleiner en korter opgezet, maar had toch her en der verassende stukjes…. Met name het laatste stukje van deel I was, mede door de vele regenval, een pittig stukje onverhard, maar wel met een mooi uitzicht over de IJssel bij nacht !

 

 

 

Bij het eindstation van de rit in het Hof van Bussloo werd er onder het genot van een kop soep en belegde broodjes nog even nagepraat. Kortom een gezellig en goed bezocht evenement!

 

22 Juni 2013

 

 

 ROCH Midzomernachtrally 

 

foto's : klik hier !!

 

 

ROCH Midzomernachtrally vanaf Carrosseriebouw Jansen

Rover 14 Special
Rover 14 Special

Beste Rovervrienden, ROCH leden,

 

Voor de 3e keer organiseren we een Nachtrally. Na de editie van vorig jaar hebben we besloten de rit wat korter te houden (+/- 120 kilometer). We beginnen de avond met een ontvangst en rondleiding bij een uniek bedrijf :

 

 

 

Carrosseriebouw Jansen

 

Hier heten we jullie welkom met koffie & cake. Daarna volgt een technische rondleiding door een bedrijf met als slogan “Uw hobby is onze passie” … de vele projecten die er staan geven een mooi beeld van de variateit van dit veelzijdige bedrijf…..

liefhebbers, DIT MAG JE NIET MISSEN !

 

Na een korte briefing en gaan we van start voor een nieuwe uitdaging ….. een nachtelijke puzzelrit die ’s nachts tot in de kleine uurtjes zal worden verreden. Zorg dus voor een volle tank en goede verlichting (reservelampen), dus ook in de auto voor het kaartlezen. Wij zorgen voor een kleine versnapering voor onderweg en voor een aantal tankstations langs de route! We hebben een ruim opgezette nachtelijke rit door een mooi deel van Nederland, met een prachtige route…. Dus geef je gauw op !

 

We verzamelen 22 juni a.s. tussen 19.00 en 19.30 uur bij:

Carrosseriebouw Jansen

Eikenweg 13

8124PH Wesepe

tel 0570-531286

 

 

Kosten Rally  :           €          17,50 p.p. (betaling bij vertrekpunt)

 

Opgeven      :           uiterlijk 15 juni a.s. via mail aan info@classic-rover.nl

 

 

 

inschrijving_midzomernachtrally_2013.pdf

16-17 maart British CARS & Lifestyle - Autotron Rosmalen

Al 22 jaar het evenement voor man én vrouw!

 

Wie aan Groot Brittannië denkt, denkt aan : het chroom, notenhout en leer van Jaguar, Aston Martin of Rolls Royce en het porselein van Wedgwood, de ruitjes van Burberry en de smaak van Guiness of Fudge.

 

 


Wie dit allemaal belangrijk vindt, gaat naar de beurs British CARS & Lifestyle 16/17 maart in het Autotron te Rosmalen. Met ruim 200 standhouders verreweg de grootste winkel van producten uit het Verenigd Koninkrijk : antiek, huis- en tuindecoratie, kleding, sieraden, tafellinnen, boekenkasten, lederen fauteuils, meubels, tafelzilver, serviezen, stoffen, huisraad, handgemaakte schoenen, laarzen, marmelade, delicatessen, reisinformatie, volop entertainment en natuurlijk heel veel mooie Engelse klassieke auto's.
Dit maakt de beurs aantrekkelijk voor man én vrouw!

 

British CARS & Lifestyle is open van 10-17 uur op 16 en 17 maart 2013.
Locatie: Autotron Rosmalen.
In de omgeving van 's-Hertogenbosch staat het AUTOTRON op de borden aangegeven

15 December : Technische middag bij Meguiars

Op 15 December 2012 zal bij de firma Mequiars in Baarn een TM (Technische Middag) worden gehouden. Daar zal Dhr. Rob Mellaart tijdens een uitgebreide presentatie alles vertellen over het in- en uitwendig onderhoud van uw auto. Alle facetten komen aan bod.

 

 

Mequiars M Tec

Oud Eemnesserweg 5H

3741MP te Baarn

 

Mequairs bestaat al meer dan 100 jaar en is toonaangevend op het gebied van auto totaalonderhoud. Op deze Technische Middag zal Robbert Mellaart u alles vertellen over het onderhouden van uw dierbare klassieke auto/Rover. Het betreft hier zowel het reinigen, poetsen en onderhouden van zowel de binnen- als buitenzijde van de auto. De middag wordt gehouden in het nieuwe trainingscentrum van Mequairs en er kunnen na en tijdens de sessie behalve vragen ook praktische zaken behandelt worden. Kortom, voor elk wat wils….

 

 

Het geheel zal zich op 15 december a.s tussen 13.00 en 16.00 uur afspelen.

 

 

Hopelijk tot ziens in Baarn

 

 

 

 convocatie (alléén voor leden)  !

Oldtimerbeurs Eelde 1 en 2 december 2012

ROCH aanwezig !


Internationale Oldtimerbeurs Automobielen, Motoren, Bromfietsen, Fietsen, Tractoren
Flowerdome - Eelde
10.00 - 17.00 uur, entree € 10,00, kinderen tot 15 jaar gratis

7 Oktober ROCH Veluwerit

 Hierbij nodigt het bestuur u uit voor de toerpuzzelrit op 7 oktober a.s. door een van de mooiste stukjes Nederland......

 

 

 

                                                 De agenda voor deze toerpuzzelrit ziet er als volgt uit:

                                                                           12.00 uur verzamelen bij:

  

                                   Hampshire Inn – Landgoed Stakenberg

                                         Stakenberg 86

                                                                                 8075 RH Elspeet

                                                                                 T 0577 491271

 

                                                                                www.stakenberg.nl

                                                     waar koffie of thee met gebak klaar zullen staan

 

                                                                              13.00 – 13.15 uur

Start Toerpuzzelrit met verrassende elementen, stopplaatsen, uitzichten en genieten van de Veluwse natuur, onderweg krijgt u wat simpele vragen over Rover en hetgeen u tegenkomt te beantwoorden, bovendien is er voldoende tijd en gelegenheid onderweg een terrasje aan te doen.

 

 

 

                                                                            17.00 – 17.30 uur

 Einde van de rit, weer op de Stakenberg, hier zal de naam van de winnaar van deze rit bekend worden gemaakt, d.w.z. de na(a)m(en) van de perso(o)n(en) met de meeste juiste antwoorden.

 

Optioneel is er vanaf 17.30 een zeer uitgebreid Italiaans buffet met vlees en vis in het Restaurant, alvorens wij de terugreis aanvaarden.

  

De kosten voor deze rit bedragen € 6,00 per persoon, dit is inclusief koffie of thee, gebak en een kleine versnapering voor onderweg, wilt u ook gebruik maken van het Italiaanse buffet dan bedragen de totale kosten

 € 26,00 per persoon

 

 

 

Opgave tot deelname, door het overmaken vóór 1 oktober van € 6,00 of € 26,00 maal het aantal deelnemende personen waarmee u komt, op rekening ING 2609812 t.n.v. Rover Owners’ Club Holland te Meppel met vermelding Veluwerit

  

Wij hopen op 7 oktober a.s. een groot aantal leden weer te ontmoeten, mocht uw Rover het even niet doen, wij sluiten een oogje toe voor een stiefkindje.

  

Namens het bestuur: Frank Cornelisse – Evenementen coördinator

  

Rituitzetters: Marian en Frank Cornelisse T 0341 431120 - 0619256714

 

16 September BBQ rit Hooglanderveen

In de Evenementenkalender van de VIKING heeft u al kunnen lezen dat er op 16 September a.s een Toerpuzzelrit met ROCH-BBQ wordt gehouden met als start- en finishlocatie Hooglanderveen.

  

 

 

 

De organisatie en de algehele leiding zijn in handen van ons ROCH-lid Sjaak Smink, zijn partner Mientje en Henk en Marianne Marcus.

 

  

Programma: 

 

Sjaak en Mientje verwachten u rond 12.00 uur in hun mini-museum.

  

 

Van Tuyllstraat 30,

 

3829 AD,

 

HOOGLANDERVEEN.

  

(het centrum van Nederland)

  

Telefoon 033 2571400, 0651 23 23 25.

 

 

 

Na ontvangst met koffie en krentenbrood, vertrekken we rond 13.00 uur, voor de rit door “De Gelderse Vallei”, uitgezet door onze deskundige Emiel Huisman. Tussen 16.00 en 16.30 uur zijn we moe en hongerig weer terug in het Museum in Hooglanderveen, waar altijd de zon schijnt.

 

We besluiten de dag met een overheerlijke Barbeque. Deze traditie binnen de ROCH houden we ook dit jaar weer graag in ere.  Er is ruim voldoende plaats om te parkeren en bij te praten.                                                                             

 

De kosten voor deelname bedragen € 22.00 p.p.

 

Kinderen tot 12jaar betalen half geld.

 

De houder van het lidmaatschap heeft € 2.00 korting .

 

 

 

Sjaak, Mientje, Henk en Marianne rekenen op mooi weer en natuurlijk …………

 

een overweldigende opkomst….. !                         

 

  

Opgeven voor dit evenement tot uiterlijk 10 september 2012 bij het secretariaat via secretaris@roverclub.nl

 

telefoon; 0183-352795

  

Betaling voor die datum op ING. 2609812

 

T.n.v. Rover Owner’s Club Holland te Meppel.

 

22 juni 2012 ROCH MIDZOMERNACHTRALLY

 

22 juni 2012 ROCH MIDZOMERNACHTRALLY

 

 

De voorbereiding loopt en er zijn al een aantal inschrijvingen binnen. Het beloofd een mooie rit te worden, door een prachtig stukje Nederland bij nacht….. en daarna gezellig napraten …..

 

Mis het niet !!!

inschrijven kan uiterlijk tm 20 juni !!!

23 en 24 juni 2012 10e Concours d’élégance op Paleis Het Loo

 23 en 24 juni 2012 10e Concours d’élégance op Paleis Het Loo

 

 Het Concours is in 9 edities uitgegroeid tot het mooiste en grootste klassiekerfeest van Nederland. De moderne auto industrie heeft het Concours d’élégance ook ontdekt en gebruikt dit evenement om haar laatste collectie aan het publiek te tonen.

Op de Koningslaan sprinten diverse malen per dag vooroorlogse automobielen. Het brullende geluid, de geur van olie en verbrand rubber samen met de enthousiaste presentatie door Bert van den Dool maken dit tot het spectaculairste onderdeel van het weekend.

 

Royal Paddock: Hier vindt u de deelnemers aan de Vredestein Classic Sprint met hun vooroorlogse automobielen . Er zijn niet alleen auto’s hier in de paddock, maar ook een prachtige modeshow en natuurlijk lekker eten & drinken. Het concours wordt verder aangekleed met bijzondere acts, muzikale optredens en kunstenaars. Natuurlijk wordt er altijd gezocht naar een unieke link met klassiekers.

 

Nationaal Concours: Naast het internationale concours wordt komend jaar wederom een nationaal concours gehouden. Organisator Autovisie toont allerlei smakelijke auto’s uit vervlogen tijden, waarbij thema dit jaar is “Auto van het Jaar Verkiezing”.

In het kader van dit thema zal van elke Auto van het Jaar een exemplaar op het concours aanwezig zijn. Natuurlijk mag de 1e Auto van het Jaar, de Rover P6, niet ontbreken en is de P6 2000SC van ondergetekende uitgenodigd door de organisatie (Autovisie) om daar 2 dagen te staan. Deze klassiekers worden apart gejureerd en de winnaar zal mee mogen doen aan het internationale concours.

 

De openingstijden van het Concours zijn op beide dagen van 10.00 uur tot 18.00 uur.

24 juni BRITISH AUTOJUMBLE

24 juni BRITISH AUTOJUMBLE

 

Entree Gratis voor standhouders en bezoekers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naast het enorme aanbod aan onderdelen, accessoires, gereedschap, documentatie en miniaturen, is de BRITISH AUTOJUMBLE deze zondag een museum vol met Britse Classics en sportscars zoals Bentley, Rolls Royce, MG, Austin-Healey, Daimler, Jaguar, Mini ’s, TVR, Morgan, Triumph, AC, Landrover ’s en natuurlijk ons eigen merk : Rover……

 

Locatie: bij het LIDO: Vijverlaan, Waalwijk

open van 10.00 tot 17.00 uur

22 Juni ROCH MIDZOMERNACHTRALLY

Beste mensen, het is al een (te) groot aantal jaren geleden dat we met elkaar de Incredible Golden Crank Rally hebben verreden. Destijds een groots opgezette nachtelijke rit door een groot deel van Nederland, verschillende opstappunten, prachtige route’s en een perfecte organisatie !

Dus, tijd voor een uitdaging ….. een nieuwe nachtelijke rit !! De opzet is wat anders, wat kleiner opgezet, maar laat je verassen ! We zullen ’s avonds in de omgeving van Bussloo starten met een puzzelrit die ’s nachts tot in de kleine uurtjes zal worden verreden.

 

We hopen op een grote opkomst voor deze MIDZOMERNACHTRALLY, we willen een mooie nachtelijke route uitzetten, met onderweg wat verrassende elementen.

 

 

Noteer vast in uw agenda !!!

 

 

Organisatie : Theo Groot Bruinderink

                        Johan Löwik

 

 

MIDZOMERNACHTRALLY : 22 juni 2012

28 April ROCH Taxatiedag bij Autobedrijf Berry Smink

28 April a.s is er weer de jaarlijkse taxatiedag bij Autobedrijf Berry Smink in Hooglanderveen.

 

Voor veel Rovereigenaren een interessante mogelijkheid hun Rover te laten taxeren voor verzekering (of fiscus?). Vaste taxateur is dhr. A. Pisa. Tevens word de mogelijkheid geboden onderdelen en klassieke
Rovers te koop aan te bieden. Ik kan het belang van een goed (en hoog) taxatierapport en een casco verzekering niet genoeg benadrukken; bij schade is een geldig rapport belangrijk en meestal reden van een hogere schade-uitkering.
De iets hogere verzekeringspremie is dan meestal geen probleem meer. Uiteraard is dit ROCH evenement voor iedereen, ook niet ROCH leden zijn van harte welkom!
Voor meer informatie en het opgeven van taxaties kunt u Berry Smink  bellen op 033-2571400
of mailto:rover@smink.nl , graag tot ziens in Hooglanderveen!

 

11 februari 2012 Technische Middag "ATN Aircraft Division - Hoogeveen"

11.02.2012 ..... het was een mooi technisch evenement / zie Nieuws en Gallery !

17 en 18 Maart : Schotse ruiten, Ierse muziek en de ROCH in Rosmalen

 

 

 

 

 

 

Schotse ruiten, Ierse muziek en de ROCH in Rosmalen

 

Wie aan Groot-Brittannië denkt, denkt aan: het chroom, notenhout en leer van Jaguar, Aston Martin of Rolls Royce en het porselein van Wedgwood, de ruitjes van Burberry en de smaak van Guiness of Fudge. Wie dit allemaal belangrijk vindt, hoeft niet naar Engeland, maar kan op 17-18 maart naar Rosmalen waar de 21e editie van de beurs British CARS & Lifestyle zal plaatsvinden in het Autotron.

 

Met ruim 200 standhouders is British CARS & Lifestyle verreweg de grootste beurs met producten uit het Verenigd Koninkrijk: Engels antiek, huis- en tuindecoratie, kleding, sieraden, tafellinnen, boekenkasten, lederen fauteuils, meubels, tafelzilver, serviezen, stoffen, huisraad, handgemaakte schoenen, laarzen, marmelade, delicatessen, reisinformatie, veel mooie klassieke auto's en volop life-entertainment. Dit maakt de beurs aantrekkelijk voor man én vrouw !

 

Glimmend chroom

Dit jaar zijn er maar liefst 21 Engelse autoclubs aanwezig, een record. Een kleine opsomming van de auto's die men daar kan verwachten: Alvis, Aston Martin, Austin Healey, Bentley, Daimler, Jensen, Lagonda, Landrover, Lotus, Matchless motorfietsen, MG, Mini, Morgan, Riley, Rover, Rolls-Royce, Sunbeam, Triumph, TVR, Wolseley en Jaguar. De meeste van deze 'beauties' staan gewoon te koop. Natuurlijk ontbreken de onderdelenstands niet op deze beurs. De voertaal is Engels, want veel van de standhouders komen met hun handelswaar uit de UK.

 

Engels sfeertje proeven

Sfeer is het grote succes achter British CARS & Lifestyle. Bezoekers herken je aan de groene jas, geruite pet, gek op tradities en de cultuur van de U.K. 'Ladies en Gentlemen' amuseren zich tussen de vele stands, laten zich informeren over Groot-Brittannië, kopen of genieten van een Engelse klassieker en typische Britse producten en proeven de veelal home-made producten en gerechten uit de traditionele Britse keuken. Maar wat neemt u mee: Pie, Honey of Fudge? In de Pub drinkt men Guinness of een High-tea en de diverse bands spelen Iers, Schots, Celtic of ...gewoon Engels.

 

British CARS & Lifestyle is open van 10-17 uur op 17 en 18 maart 2012. Entree € 15,-, kinderen tot 12 jaar gratis (onder begeleiding). Locatie: Autotron Rosmalen. In de omgeving van 's-Hertogenbosch staat het AUTOTRON op de borden aangegeven.

22 t/m 25 maart 2012 : ROCH op de 24e Techno Classica in Essen

24th Techno-Classica Essen

 

World leading fair marks a new record

178,300 visitors from 30 countries became enthusiastic about the presentations of more than 1,200 exhibitors from 30 countries. The success oft he fair, especially the purchase made by the large number of international collectors and professional visitors, distinguish the Techno-Classica Essen as the global centre of the classic sector. Apart from its position as the leading commercial centre, the automobile classic world exhibition with 21 multifacted exhibition segments is also the defensive communication platform fort he automobile industry, suppliers, restorers, automobile associations, unions and service providers.

 

Share the Passion...

 

The meeting place for the market with enthusiastic supporters, the 24th Techno-Classica Essen – World Show for Vintage, Classic and Prestige Automobiles, Motorsport, Motorcycles, Spare Parts and Restoration – World Club Meeting – will welcome your participation – out of love for classic automobiles