Evenementen

Overzicht ROCH evenementen 2017

Hierbij een samenvatting van de komende ROCH evenementen, evenementen waarbij de ROCH vertegenwoordigd is en evenementen door derden aangemeld. Voor ROCH evenementen geldt dat uitsluitend ROCH leden en hun introducees toegang hebben. Wilt u als geïnteresseerde "Rovervriend" een evenement bijwonen dan verzoeken wij u vriendelijk zich via secretariaat@roverclub.nl minimaal een week van te voren aan te melden met een verzoek tot deelname. U verneemt dan of en onder welke condities dit mogelijk is. 

 

Voor evenementen waar de ROCH aanwezig is of evenementen die door derden zijn georganiseerd dient u zich te houden aan de voorwaarden zoals die door de organiserende partij zijn gesteld.


Datum  ROCH evenement  ROCH aanwezig Evenement derden
21.10.2017

Technische middag

bij SOK Productions  

    
25/26.10.2017   Eelde Classic, Flowerdome  
07.01.2018

Nieuwjaarsreceptie in de Haven van Huizen.

   
10/11.01.2018   B C L, te Rosmalen.  
11/14.01.2018     Interclassics Maastricht 2018
21/25.03.2018   Techno Classica Essen in samen werking met de RF Duitsland.  
(*) 24.03.2018

ALV in de Haven

van Huizen.

   
 ??.04.2018 Taxatie dag Hooglanderveen    
 ??.0405.2018 Bloesemrit in Zeeland.    
 26.05.2018     700 Oldtimers in Culenborg
 13/17.06.2018     Cabrio Tour Dolomites

Technische middag bij SOK Productions op 21.10.2017

Regelmatig horen wij dat de ROCH (te) weinig doet voor de “jonge” Rovers. Het huidige bestuur neemt dit “signaal” niet alleen serieus maar we gaan er ook verandering in brengen. U bent daarom allen uitgenodigd om op 

21 oktober 2017

van 12:00 uur tot + 16:00 uur

 

(bij voorkeur) met of (desnoods) zonder uw Rover deel te nemen aan een technische middag georganiseerd door Serge Heitling en Marcel van Barneveld bij SOK Productions aan de Kapelstraat 30a, 6627 AW te Maasbommel.

 

Speciaal staan dan de Rovers van het type SD1 t/m 800 in de schijnwerpers.

 

Marcel zal uitleg geven waar op te letten bij een 800, onderhoudstips en zijn ervaringen tijdens het gebruik van een 827 als dagelijkse auto de afgelopen jaren.

 

Serge geeft tips voor gebruik en aankoop van een SD1.

 

Met afloop zijn Serge en Marcel bereid specifieke vragen te beantwoorden en de mogelijkheden te bespreken om deze Rovers in perfecte conditie te houden.

 

Dit evenement kost 5 Euro waarbij er verse Duitse broodjes met Bockwurst koffie en frisdrank zullen zijn.

 

Graag i.v.m. de catering inschrijven voor 16 oktober bij het secretariaat;

 

secretaris@roverclub.nl

 

Betaling aan; Rover Owners’ Club Holland.

NL05INGB0002609812.

 

Namens het bestuur.

Truus Westland-Laan

Secretaris.

B.B.Q. "meet and greet"

Op 24 september 2017 vanaf 10:00 uur organiseert de ROCH een “meet and greet” (of “meet and eat” inclusief de BBQ), bij Classic Park te Boxel aan de Koppenhoefstraat 14 te 5283 VK Boxtel tijdens de Best of British Autoclub special.

 

Het evenement voor alle liefhebbers van Engelse auto’s oud en nieuw als het maar Engels is. Maak er vooral een familiedag van, voor de kinderen is er een springkussen aanwezig. Ook kunt u zich met uw geliefde (auto) op de foto laten zetten, die u later via internet kunt bestellen. Voor meer info www.classicperk.nl.

 

De ROCH zal om 10:00 uur aanwezig zijn, bent u er dan ook, dan is er voor de eerste 20 Rovers een plek in de buurt van de clubstand.

 

De ROCH zal hier voor het eerst “optreden” met haar nieuwe clubstand. Diverse bestuursleden zijn aanwezig om in alle rust en kalmte met u een praatje te kunnen maken. Neem vooral uw suggesties over de toekomst van de ROCH “mee” zij zijn van harte welkom.

 

Na afloop vindt de jaarlijkse B.B.Q. plaatst die wordt gehouden op het recreatiepark Dennenoord te Boxtel. Omstreeks 16.30 uur vertrekken we voor een korte rit naar het voornoemde recreatiepark.

 • Wilt u alleen deelnemen aan de B.B.Q. dan kunt u zich om 16:30 uur aansluiten bij de korte rit van de “meet and greet” naar het recreatiepark Dennenoord.

De kosten voor leden bedragen 22,50 euro p/p inclusief BBQ, toegang tot Classic Park en het museum. Kinderen t/m 5 jaar gratis, t/m 12 jaar half geld. Drankjes voor eigen rekening.

 

Niet leden met een groot Roverhart mogen zich ook aanmelden, de kosten bedragen dan 32,50 Euro per persoon.

 

Inschrijven voor 17 september bij het secretariaat; secretaris@roverclub.nl

 

Betaling naar;   Rover Owners’ Club Holland. Rekeningnummer NL05INGB0002609812.

Technische ochtend, rondrit en bezoek Rovermuseum

Op 9 september 2017 te 11:00 uur organiseert de ROCH bij autobedrijf van Ab van Egmond, aan de Zwanenburgerdijk 295, te 1161 NL ZWANENBURG (dit ligt tussen Amsterdam en Haarlem) een technische ochtend. Het betreft een, laten we zeggen authentiek, automobielbedrijf(je) waarvan de meeste al jaren geleden “uitgestorven” zijn.

 

Hier kan nog bijna alles, onderdelen komen ofwel van zolder (ongelofelijk dat Ab altijd precies weet waar hij zijn spullen bewaart) of ze worden ergens vandaan gehaald of nagemaakt. In de loodsen om het garagebedrijf heen staan fantastische auto’s vanonder een aantal Alvis (sen?), een merk dat eigenlijk via Rover en de Britisch Leyland misère ten onder is gegaan en vele anderen merken die wij u niet gaan verklappen kom maar kijken…..

 

Ab zorgt voor koffie en we hebben een uur gepland bij hem. Daarna volgt een rondrit door de bosrijke omgeving van Spaarnwoude die een goed uur duurt en eindigt tussen 13:00 en 13:30 uur bij het Rovermuseum wederom in Zwanenburg aan het kruispunt Venenweg/Kruiswaal. Vele keren werd mij gevraagd of een bezoek aan het Rovermuseum nog eens mogelijk was, bij deze is die belofte ingevuld.

 

 • Voor de leden die aan een uur bij Ab niet genoeg hebben is de mogelijkheid gedurende de rondrit daar te blijven en rechtstreeks om 13:30 uur (500 meter afstand) naar het Rovermuseum te komen.
 • Voor de leden die uitsluitend naar het Rovermuseum willen komen kunnen daar rechtstreeks om 13:30 uur naar toekomen.

Aldaar zal Truus Westland haar culinaire ambities sublimeren in die zin dat zij verse Duitse broodjes (die ochtend uit Duitsland meegenomen) en bockworsten zal bereiden.

 

De kosten voor dit evenement voor leden bedraagt slechts € 5,00 per persoon, inclusief de koffie (die door Ab aangeboden wordt) en een broodje met bockworst in het Rovermuseum. Kinderen t/m 5 jaar zijn gratis. Drankjes zijn voor eigen rekening.

 

Niet leden met een groot Roverhart kunnen zich natuurlijk ook aanmelden.

 

Inschrijven bij voorkeur voor 2 september bij het secretariaat; secretaris@roverclub.nl

Betaling naar;    Rover Owners’ Club Holland. Bankrekening nummer NL05INGB0002609812.

Britische Auto Jumble

25 juni 2017

British Auto Jumble

Voorheen bekend als Waalwijk

 

Bij de vaste bezoeker is dit evenement bekend als het leukste buiten evenement voor Engelse Auto’s. Jaarlijks is het evenement groter geworden. Begon het jaren geleden met een honderd MG’s nu staat het terrein vol met alles wat in Engeland gemaakt is. Bij goed weer kan dat oplopen naar zo'n 1500 auto’s. Zeker 40 handelaren en 30 Engelse autoclubs zijn aanwezig. Voor hen die nog nooit geweest zijn: “je heb wat gemist”.

 

Maar elk succes heeft zijn keerzij. Toen in 2014 en 2015 het weer fantastisch was zat de organisatie met het luxe probleem “waar laten we al die auto’s”. Ze bleven maar binnen komen. De poort dicht doen was geen optie. We hebben het gered, maar veel ruimte was er niet meer over. In 2016 was het slecht, je kan het niet anders noemen, vrijwel de gehele dag veel regen. Erger nog dan de weken ervoor en toen was ook al niet best. Brabant kwam herhaaldelijk in het nieuws met wateroverlast.

 

De opkomst was ca 600 auto’s. Dus ruimte te over. Maar al dat water en verzadigde grond heeft ons getoond dat het natte terrein niet tegen al die wielen kon. Na afloop was het terrein op plekken een enorme modderpoel geworden. Sommige auto’s hadden de grootste moeite weg te komen. Maar goed dat we ook Landrovers in ons midden hadden.

 

Als organisatie leer je van dit soort dingen. Er moest iets gebeuren. De kosten van het herstel van het veld waren hoog. Nog een keer naar Waalwijk is mede hierdoor te riskant. Stoppen met de BAJ kan zeker niet. Veel te leuk voor de vele deelnemers en bezoekers. De zoektocht naar een nieuw terrein bleek niet makkelijk. Er zijn nogal wat eisen;

 • In de buurt  blijven
 • Zeker ten zuiden van Utrecht
 • Goed bereikbaar
 • Harde ondergrond
 • Groter dan het Lido (zo heet dat park in Waalwijk)
 • Sfeervol
 • Elektra  op het veld voor de Horeca
 • Bos, bomen, geen open weiland.
 • Enz, enz,

De meeste beschikbare terreinen vielen al gauw af. En uiteindelijk toch zijn we super geslaagd.

We gaan op 25 juni 2017 naar:

”De Poort van Heusden”

Vroeger bekend als Het Land van Ooit

 

Een top locatie die aan alle gestelde eisen voldoet. De oprijlaan alleen al is indrukwekkend. Dubbele rij grote bomen aan weerszijde. Alle handelaren en clubs worden uitgenodigd deze te komen versieren met hun vlag.

 

Het totale grasveld is groter dan het Lido. Er aan verbonden ligt nog een groot weiland omringd door bomen. Het grote grasveld wordt door grote volwassen bomen en struiken verdeeld in meerdere grote velden. Dit maakt het terrein zo sfeervol. En altijd plaats genoeg. De horeca komt bij het Roze kasteel nabij de ingang. Dit is vrijwel het laatste van wat ooit het pretpark was. De horeca is nu voorzien van binnen en buiten zit gelegenheid. Parkeren van niet Engelse auto’s is ook verbeterd. Een apart parkeerterrein voor ca 400 auto’s.

 

We gaan er vanuit dat het mooi weer wordt. Dan word de BAJ een succes als nooit tevoren. Last but not least is dit evenement geheel gratis. Dit dankzij de organisatie door en steun van de MG Car Club Holland.

Internationale Oldtimerbeurs Flowerdome Eelde

Internationale Oldtimerbeurs Flowerdome – Eelde 28 en 29 november 2015

 

De jaarlijkse Oldtimerbeurs in Flowerdome te Eelde staat op de kalender voor 28 en 29 november 2015. Op beide dagen kunnen bezoekers genieten van vele oude (vracht)auto’s, motoren, tractoren en (brom)fietsen.

 

De leden van verschillende merkenclubs laten deze Internationale Oldtimerbeurs vol trots hun mooiste voertuigen zien. Voor de leden van de club is het meer dan een passie om met elkaar, maar ook zeker met geïnteresseerde bezoekers, over hun hobby te praten. Over elke auto kunnen zij honderduit vertellen.

 

Ook dit jaar ontbreken op de beursvloer de vele stands met onderdelen niet. Duizenden originele onderdelen voor honderden verschillende oldtimers zijn vaak voor een schappelijke prijs te koop. Wie weet, misschien vindt u in Eelde wel juist dat ene originele onderdeeltje waar u al zo lang naar op zoek bent.

 

De bezoeker kan op beide dagen genieten van alle fraaie twee- en vierwielers. Ook voor de liefhebber, die (nog) geen oldtimer heeft is er veel om van te genieten.

 

Meer informatie: www.oldtimerbeurs.net

ROCH Midzomernachtrally 27 juni 2015

Op 27 juni a.s. hebben we de inmiddels traditionele ROCH Midzomernachtrally. Dit keer echter in een wat gewijzigde opzet, we zullen de rit grotendeels bij daglicht rijden !

 

We verzamelen dit keer bij Rondel Restauraties, Dafnis Rondel directeur/eigenaar organiseert een (Rover) oldtimer meeting op zijn locatie in Wadenoijen en biedt u tijdens deze meeting een rondleiding aan door zijn werkplaats en privé oldtimer museum.

 

Tussen 14.00 en 14.30 uur heten we u van harte welkom bij Dafnis Rondel Restauraties

Lingedijk 11

4014MB Wadenoijen (Tiel)

……..we starten met een kop koffie.

 

17.00 – 17.30 uur : start ROCH Midzomernachtrally 2015

20.00 uur Finishadres

 

Vanaf Wadenoijen presenteren we u een mooie rit van totaal zo’n 120 km, voor onderweg krijgt u nog een kleine versnapering mee. Op het finishadres aangekomen heten we u welkom met o.a. soep en belegde broodjes.

 

De kosten van dit evenement, alsmede de soep en broodjes op het finishadres zijn voor rekening van de ROCH. De genuttigde consumpties op het finishadres zijn voor eigen rekening.

 

Opgeven voor dit evenement (uiterlijk 21 juni a.s.) via email : voorzitter@roverclub.nl

We zien u graag 27 juni in Wadenoijen !

 

Bestuur Rover Owners Club Holland

Johan Löwik

Stoppelhaene in Raalte van 25 t/m 28 augustus INFO VOLGT

Een nieuw op te zetten Classic Festival tijdens de Stoppelhaene in Raalte van 25 t/m 28 augustus a.s.

Dit Event zal plaatsvinden in het voormalig VW/Audi pand aan de Brugstraat 2 met een schitterende grote showroom , grote oude werkplaats en verschillende vertrekken alsook veel ruimte op het buitenterrein .

Op de zaterdag 27 augustus is er de mogelijkheid voor zowel classic cars alsook motoren om aan een toertocht deel te nemen.

mooie compilatie ......ROCH Veluwerit 2015

15-17 mei INTERNATIONAAL Rover Treffen Duitsland

Einladung zum 15. internationalen Rover-Treffen

vom 15. Mai bis 17. Mai 2015

 

Liebe Rover-Freundinnen und Rover-Freunde,

 

im Jahr 2015 wird das internationale Rover-Treffen von

den Rover-Freunden Deutschland in und um Bad Salzuflen ausgerichtet. Anmeldungen zur Teilnahme sind nun durch

Ausfüllen des Anmeldeformulars und Überweisung des

Teilnahmebeitrags in Höhe von 195,- €/Person möglich. Darin enthalten sind Empfang und Abendessen am 15.5., Mittagessen, Kaffeetrinken und Festabend am Samstag 16.5., Parkgebühren (3 Tage im Parkhaus) sowie alle Kosten für die Organisation, Fahrtunterlagen, Pannenservice, Gastgeschenk usw..

Die Buchung der Unterkunft erfolgt separat und direkt beim Hotel: Altstadt-Palais Lippischer Hof - Mauerstraße 1-5 - 32105 Bad Salzuflen.

In den Hotel-Preisen von 99,- €/Person im Doppel- bzw. 158,- €/Person im Einzelzimmer (zuzüglich Kurtaxe 3,20 €/ Person und Nacht) sind zwei Übernachtungen und das reichhaltige Frühstücks- buffet enthalten. Im benachbarten Antik-Hotel Eichenhof (unter gleicher Leitung) ist ein begrenztes Kontingent für 79,-€/Nacht im DZ bzw. 49,-€/Nacht im EZ inkl. Frühstück buchbar.

Der Beitrag für die optionale Teilnahme an der Fahrt zum und auf der Test- und Präsentationsstrecke Bilster Berg Drive Resort am Sonntag, 17. Mai, beträgt 55,- € pro Person inkl. Mittagessen, Streckenbuch und Fahrtleitung.  

Weitere Informationen zum Ablauf des Treffens finden Sie

auf der separaten Seite „Programm zum 15. internationalen Rover-Treffen 2015“. Die Anmeldeformulare sind beigefügt oder können von unserer Webseite www.rover-freunde.de herunter- geladen werden.

Wir freuen uns auf eine rege Teilnahme aller Rover-Freunde aus dem In- und Ausland!

Die Teilnehmeranzahl ist auf insgesamt 60 Fahrzeuge begrenzt.

Anmeldeschluss ist der 31. März 2015,

also zögern Sie nicht zu lange mit Ihrer Anmeldung ! 

Programm

zum 15. internationalen Rover-Treffen 2015

in Bad Salzuflen

Freitag 15.5.2015

ab 16:00 Uhr : Eintreffen der Teilnehmer im Altstadt-Palais Lippischer Hof

                       Mauerstraße 1-5 - 32105 Bad Salzuflen

bis 18:00 Uhr   Einchecken

 19:00 Uhr :     Begrüßung der Teilnehmer

                   Abendessen: Buffet im Hotel Altstadt-Palais Lippischer Hof

                       anschließend gemütliches Beisammensein

                       (Getränke auf eigene Rechnung)

 

Samstag 16.5.2015

9:30 Uhr :       Routenbesprechung

10:00 Uhr :       Start der Ausfahrt zum Lenkwerk nach Bielefeld mit Besichtigung

12:00 Uhr :       kleine Geschicklichkeitsaufgaben auf dem Areal des Lenkwerks

                         Mittagimbiss und Pause

14:00 Uhr :       Abfahrt in Zweiergruppen durch das Lenkwerk zum

                                   Burghotel Blomberg in Blomberg

ca.15:30 Uhr :   Ankunft im Burghotel Blomberg zum Kaffeetrinken

ab 18:00 Uhr :   Eintreffen am Hotel Altstadt-Palais Lippischer Hof in Bad Salzuflen

20:00 Uhr :     Festabend im Restaurant des Hotels „The View“ mit Buffet und Live-

                         Musik (Getränke auf eigene Rechnung)

 

Sonntag 17.5.2015

10:00 Uhr :       Nach einem ausgiebigen Frühstück Abfahrt zum Bilster Berg Drive-

                         Resort oder alternativ zum Hermannsdenkmal

12:00 Uhr :       Besichtigungsmöglichkeit der Rennstrecke bzw. des

Hermannsdenkmals

13:00 Uhr :       Mittagsimbiss

ab 14:00 Uhr :   Verabschiedung der Teilnehmer (auf Wunsch kann der Hotelaufenthalt zu

                                   vergünstigten Konditionen direkt beim Hotel Altstadt-Palais Lippischer Hof verlängert werden)

 Bei Problemen während des Treffens oder bei der Anfahrt sind wir unter diesen Mobil-Nr. zu erreichen: 0176 96006039 Heinz Jagdfeld

0171 4052951   Tobias Wehrstedt

anlässlich des 15-jährigen Bestehens des

Rover Freunde Deutschland e.V.

Fahrer (Name):…………….…………………………........ Vorname: …………………………………........

Beifahrer (Name, Vorname): ………………………………….......................................................

Straße: …………………………………........... Wohnort mit PLZ:………………………………............

Telefon:……………………………….............. E-Mail:…………………………………...........................

Fahrzeug/Modell: ……………………………… Kennzeichen: …………………………Baujahr:………

Zimmerbedarf: Doppelzimmer ………….………….............

Einzelzimmer ……………………...........

Ich nehme an der Fahrt zum Drive Resort Bilster Berg teil : ……… (Anzahl Personen)

(Kosten € 55,00/Person inkl. Mittagessen, Streckenbuch und Fahrt auf der Teststrecke, Durchführung ist erst ab 10 Fahrzeugen möglich, maximal 20 Fahrzeuge)

Ich nehme an der Fahrt zum Hermannsdenkmal teil : ……… (Anzahl Personen)

(Parkgebühren 2,50 € und Imbiss auf eigene Rechnung)

 

Datum: ………………………………….. Unterschrift:………………………………….....................

****************************************************************

Der Teilnahmebeitrag beträgt 195,- € pro Person.

Die Leistungen beinhalten: Empfang und Abendessen am 15.5., Mittagessen, Kaffeetrinken und Festabend am Samstag 16.5., Parkgebühren (3 Tage im Parkhaus) sowie alle Kosten für die Organisation, Fahrtunterlagen, Pannenservice, Gastgeschenk usw. (Anmerkung: Getränke zum Abendessen, Mittagessen und am Festabend gehen auf eigene Rechnung).

Im Zimmerpreis ist das reichhaltige Frühstücksbuffet enthalten. Die Buchung und Abrechnung des Zimmers erfolgt direkt beim Hotel (Preise zuzüglich Kurtaxe 3,20 €/Person und Nacht).

Die Kosten für die Leistungen des Clubs …………… x € 195,00 (pro Person) und ggf. für die Fahrt zum Drive Resort Bilster Berg (€ 55,00/Person) überweise ich direkt unter Angabe des Namens auf folgendes Konto:

                            Rover Freunde Deutschland e. V.

                            Postbank Dortmund (Kontonummer: 750 221 465 BLZ: 44010046)

                            IBAN: DE 37 4401 0046 0750 2214 65

                            BIC: PBNKDEFF

Die Anmeldung schicken Sie bitte per Post, Fax oder E-Mail an:

Tobias Wehrstedt

Kopernikusstr. 8b

38300 Wolfenbüttel

Fax : +49 (0)5331 61028   E-Mail : Kathi-Wehrstedt@t-online.de

 

Alle Zimmerbuchungen senden Sie bitte per Post, Fax oder E-Mail direkt an:

Hotel Altstadt-Palais Lippischer Hof

Mauerstraße 1-5

D-32105 Bad Salzuflen

Tel: 0 52 22 / 5 34-0 Fax:0 52 22 / 5 05 71 E-Mail : lipphof@hof-hotels.de Webseite : www.hof-hotels.de

Die jeweilige Anmeldung hat erst nach dem Zahlungseingang Gültigkeit.

Anmeldeschluss ist der 31.03.2015!

page loading